В следващите дни в участъци от автомагистрала Тракия“ ще

...
           В следващите дни в участъци от автомагистрала Тракия“ ще
Коментари Харесай

Шофьорите да карат внимателно в участъци от АМ „Тракия“. Подменят се ограничителни системи


 
          В идващите дни в сектори от автомагистрала „ Тракия “ ще се подменят и инсталират нови ограничаващи системи /мантинели/. Необходимо е водачите да карат деликатно, със съобразена скорост и да съблюдават прецизно поставената пътна сигнализация.
          В момента се подменят повредени при пътнотранспортни катастрофи ограничаващи системи на автомагистрала „ Тракия “. През дейния летен сезон, когато трафикът беше по-интензивен към Черноморието и към граничните пунктове с Гърция и Турция, бяха инсталирани нови мантинели в банкета на спешната лента. Сега намаляването на трафика разрешава да се работи в междинната разграничителна линия. В момента се инсталират нови ограничаващи системи от 66-ти до 88-ми км в област Пазарджик и от 270-ти км до км 300 в област Ямбол.   
          Ограничителни системи се инсталират и в сектори от републиканската пътна мрежа, на които е изпълнен настоящ или главен ремонт. До края на идната седмица се планува да приключи слагането на ограничаващите системи на ремонтираната права от третокласния път III-8434 Кръстава - Биркова, на територията на област Пазарджик.
          Подновяват се и ограничаващите системи освен при ремонта на пътен сектор или увреждането им при случай, само че и когато наличните не дават отговор на актуалните правила и стандарти. В тази връзка за повишение сигурността на придвижване е предоставена подмяната на мантинели от по-стар вид. В момента се довършва монтажът на нови ограничаващи системи на първокласния път I-6, в сектора от пътен възел „ Ветрен “ – гр. Бургас. До края на седмицата следва да бъдат сменени ограничаващите системи на третокласния път III-488 Сливен – с. Градец.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР